English | فارسی | عربی 
   ParsTradeShow تماس با   ParsTradeShow صفحه نخست   ParsTradeShow راهنمای استفاده از
 
  صفحه نخست   فهرست شرکتها   نمايشگاهها   نگارخانه ها   اخبار   درباره ما  
ورود اعضا  ثبت نام
 
 

بازگشت به صفحه فهرست اخبار
 آذر ، ماه سرد بورس
 اخبار سال

 گروههای خبری
استانی
خارجی
صنعتی
فرهنگی
هنری
 
۰۴ دی ۱۳۸۶
پرونده آذرماه بورس در حالی بسته شد که با توجه به کاهش 3/3 درصدی ارزش روز بازار سهام، افت 258 واحدی شاخص کل، بازدهی منفی 123 شرکت،کاسته شدن تعداد خریداران و دیگر متغیرهای اصلی معاملات، آخرین ماه پاییز برای فعالان چندان خوشایند نبود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در نهمین ماه سال 86 بازار سهام طی20 روز کاری از شرکت‌های بورس و خریداران پذیرایی کرد اما با توجه به عملکرد به دست آمده چندان نتوانست رضایت مسئولان و سرمایه‌گذاران را فراهم آورد.

*کاهش آمار سه متغیر اصلی معاملات

به گزارش فارس، تأثیر مسائلی چون ابهام در آینده شرکت‌های معدنی و فولادی منجر شد که با ایجاد فضایی مبهم و منفی آمار سه متغیر اصلی معاملات نسبت به آبان ‌ماه با کاهش مواجه شود و هرچند جلسه مشترک رئیس جمهور با مسئولان بورس و خصوصی‌سازی و چند وزیر به منظور تقویت بورس در شب هفدهم آذرماه برگزار شد اما با توجه به برگزاری این جلسه در نیمه دوم ماه این اتفاق مهم و تاثیرگذار نتوانست موجب رشد متغیرهای اصلی معاملات شود.
براساس این گزارش، در شرایطی آبان ماه بیش از 100 هزار سهامدار اقدام به معامله بیش از 5/2 میلیارد سهم به ارزش هزار و 555 میلیارد تومان کرده بودند که در آذرماه 78 هزار و 854 نفر حاضر به خرید بیش از 7/1 میلیارد سهم به ارزش 497 میلیارد تومان شدند که در مقایسه معاملات دو ماه آبان و آذر مشخص می‌شود که هر سه متغیر اصلی آذر ماه با کاهش به ثبت رسیده‌اند.

* افت 258 واحدی شاخص کل

با این اوصاف مشخص است که نمودار شاخص کل در مسیر نزولی می‌کند چرا که به گزارش فارس با توجه به موارد فوق و بازدهی منفی 123 شرکت از 263 شرکت حاضر در تابلوی معاملات و هم‌چنین عدم انجام معامله 16/3 میلیارد سهمی فولاد مبارکه و کاهش نرخ سهام شرکت‌های بزرگ، شاخص کل نیز با ریزش 258 واحدی مواجه شد و عدد 9 هزار و 958 واحد ابتدای آذر به رقم 9 هزار و 700 واحد در پایان همین ماه تبدیل شد.
براساس این گزارش، در افت 4/2 درصدی شاخص کل شرکت‌هایی چون فولاد مبارکه، ملی مس، گل‌گهر، چادرملو، بانک پارسیان، صدرا، کالسیمین، سرمایه‌گذاری های معادن و فلزات و غدیر صندوق بازنشستگی، معادن روی و برخی دیگر از شرکت‌های بزرگ بیشترین اثر را داشتند.
از طرف دیگر افت شاخص‌های دیگر بورس نیز مؤید این نکته است که کمتر صنعتی از بین صنایع 36 گانه بورس از وضعیت مطلوبی برخوردار بود چرا که در کنار کاهش 52 صدم درصدی شاخص تابلوی اصلی و 9/4 درصدی شاخص تابلوی فرعی، شاخص‌های صنعت و مالی با کاهش 7/2 و 5/2 درصدی مواجه شدند.

*افت 3/2 درصدی ارزش روز بازار

براساس گزارش فارس، ارزش روز بازار در حالی به 1/45 میلیارد دلار در پایان آذرماه رسید که دلیل عمده این وضعیت ریزش 2/2 میلیارد دلاری ارزش روز شرکت‌های بزرگی چون فولاد مبارکه، گل‌گهر، توسعه معادن و فلزات، سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی، پتروشیمی خارک، فولاد خراسان و..... است که با توجه به میزان سرمایه این دسته شرکت‌ها طبیعی است که ارزش روز بازار با افت 3/2 درصدی مواجه شود.
این در حالی است که در میان دو دسته شرکت‌های حاضر در تابلوهای اصلی و فرعی، از ارزش روز تابلوی اصلی 22 صدم درصد و از ارزش روز سرمایه‌ تابلوی فرعی 8/4 درصد کاسته شد.
ارزش تابلوی اصلی و فرعی در انتهای پاییز به 4/24 و 7/20 میلیارد دلار رسید.

* حذف و اضافه شرکت‌ها

این گزارش از وضعیت حذف و اضافه شرکت‌های بورس در آذرماه آورده است که بعد از 15 ماه از زمان راه‌اندازی تابلوی چهارم و تبعید 83 شرکت به این تابلو، بالاخره 7 شرکت نکاپلاستیک، داروسازی شهید قاضی، قدس پلاستیک، اشتاد موتورز، کاغذسازی قائمشهر، گچ تهران و کولرسازی ایران از بورس کارت قرمز گرفتند و از فهرست شرکت‌های بورس حذف شدند.
این اتفاق در حالی روی داد که در 6 آذرماه برای اولین بار 5/2 میلیون سهم سیمان سفید نی‌ریز در تابلوی فرعی بورس به قیمت هر سهم 505 تومان عرضه شد و از طرف دیگر شرکت پتروشیمی فنآوران نیز به عنوان چهارصد و چهل یکمین شرکت بورسی مورد پذیرش قرار گرفت اما عرضه سهام پنجمین شرکت مشمول اصل 44 انجام نشد و بازهم در واگذاری اولین شرکت وزارت نفت مشمول این اصل با بدقولی مواجه شد.

*دیگر وقایع

از دیگر وقایع مهم بازار سرمایه در پایان فصل پاییز صدور مجوز تبلیغ سراسری شرکت‌های کارگزاری، اضافه شدن 10 کارگزار دیگر به جمع 11 کارگزار بورس فلزات، صدور دو مجوز کارگزاری معرف، عدم رکوردشکنی بزرگترین معامله تاریخ 40 ساله بورس و به فروش نرسیدن بلوک یکجا و جداگانه 16/3 میلیارد سهمی فولاد مبارکه به ارزش هزار و 231 میلیارد تومان و عدم معامله 2 بلوک 10 درصدی از سهام ایرالکو، نشست سه ساعته رئیس جمهور با مسئولان بورس و خصوصی‌سازی، عدم برگزاری اجلاس بورس کشورهای اکو، راه‌اندازی شبکه اطلاع‌رسانی ناشران (کدال) با حضور وزیر اقتصاد و مسئولان بورس، توجه مقطعی سهامداران به شرکت‌های خودرویی و گاه سیمانی بود.
گزارش از علی رضایی‌زاده
منبع : خبرگزاری فارس
خبر قبلخبر بعد
دستگاه حضور و غياب
آموزش ويولن، سلفژ، تنظيم و آهنگ سازي
سايت ساز كارا - ابزار طراحي سايت
بنياد نيكوكاري رايحه
نرم افزار مديريت ارتباط با مشتري - KARACRM
دستگاه حضور و غياب
دستگاه حضور و غياب ارزان
نرم ا فزار انبارداري
دستگاه حضور و غياب
نرم افزار CRM
قفل كابينتي - استخري
نرم افزار مدرسه
دستگيره اثرانگشتي - كارتي
دستگاه كنترل تردد
طراحي سايت
گيت ورود و خروج
نرم افزار حضور و غياب تحت وب
اپ موبايل حضور و غياب