English | فارسی | عربی 
   ParsTradeShow تماس با   ParsTradeShow صفحه نخست   ParsTradeShow راهنمای استفاده از
 
  صفحه نخست   فهرست شرکتها   نمايشگاهها   نگارخانه ها   اخبار   درباره ما  
ورود اعضا  ثبت نام
 
 

بازگشت به صفحه فهرست اخبار
 نمایشگاه خودرو تبریز در قرق شرکت‌های چینی
 اخبار سال

 گروههای خبری
استانی
خارجی
صنعتی
فرهنگی
هنری
 
۰۱ آبان ۱۳۸۹
چهاردهمین نمایشگاه خودرو تبریز در حالی به کار خود پایان داد که بی‌رونق‌تر از هر سال برگزار شد و شرکت‌های چینی اکثر غرفه‌های آن نمایشگاه را به قرق خود درآورده بودند.


به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، نمایشگاه تبریز در حالی چهاردهمین تجربه میزبانی خود را برای خودروسازان داخلی و خارجی به پایان رساند که خبری از خودروسازان بزرگ کشور از جمله ایران خودرو و پارس خودرو و حتی یک خودرو ساز خصوصی نبود.
در این میان سایپا به عنوان یکه‌تاز میدان تلاش می‌کرد از فرصت پیش آمده بهره ببرد و حضور فعال در این نمایشگاه بی‌رونق داشته باشد.
نمایشگاه بین‌المللی تبریز به عنوان دومین نمایشگاه بین‌المللی کشور بعد از تهران همه ساله میزبان بسیاری از خودروسازان و قطعه‌سازان توانمند کشور می‌شد ولی چند سالی است که دیگر نمایشگاه خودروی تبریز آن رنگ و بو و رونق را ندارد.
شرکت‌های حاضر در این نمایشگاه دیدگاه خاص خود را دارند و آنهایی هم که به این نمایشگاه نیامدند سخنی دیگر دارند و جالب اینکه مسئولان نمایشگاه نیز موضوعی بسیار متفاوت را مطرح می‌کنند.
با وجود همه این مسائل حضور پرشور و گسترده شرک‌های چینی در چهاردهمین نمایشگاه خودروی تبریز جالب توجه بود، چین به عنوان قدرت اقتصادی جهان که از هر فرصتی برای نشان داد توانمندی‌های صنعتگران خود استفاده می‌کند این بار نیز بیش از نیمی از سالن شهریار و امیرکبیر را به خود اختصاص داده بود.
شرکت‌های مطرح خودروساز در چین همزمان با روند رو به رشد بازار خودرو در این کشور به دنبال پایگاه‌های صادراتی به‌ویژه در کشورهای در حال توسعه هستند.
خودروسازهای چین زمانی با علم به شرایط بازار خودروی ایران به تدریج وارد میدان شده و خواهان سهمی حتی ناچیز از این بازار انحصاری بودند اما هم اکنون دیگر به این سهم ناچیز قانع نیستند و هر روز حضور آنها در میان دیگر خودروسازان پررنگ‌تر می‌شود.
علاوه بر غیبت خودروسازان بزرگ کشور واردکنندگان بزرگ خودرو به کشور نیز مانند آسان موتور، اطلس خودرو، پرشیا خودرو، ستاره بنز ایران و ایرتویا در این نمایشگاه حضور نداشتند و نمایشگاه خودروی تبریز در حالی که به اذعان بسیاری از فعالان بازار خودرو کشور پر بازدیدترین سایت نمایشگاهای در کشور است، چنگی به دل نزد.

* دوری از اهداف نمایشگاه
محمد نظیفی که خود را کارشناس مسائل مربوط به خودروسازی می‌داند و حضور در تمام نمایشگاه‌های خودروی معتبر داخلی و خارجی را در دفترچه خاطرات خود دارد، می‌گوید: نام نمایشگاه خودروی تبریز را باید نمایشگاه توانمندی‌های خودروسازان چینی می‌گذاشتند.
وی ادامه می‌دهد: هدف از برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در وهله نخست نشان دادن ظرفیت‌های تولید خودرو آن کشور و در وهله دوم آخرین تولیدات خودرویی در جهان است ولی چهاردهمین نمایشگاه خودروی تبریز کاملا از این رسالت دور شده بود.
نظیفی معتقد است: اگر می‌خواهیم به صنعت مادر کشور کمک کنیم این روش علاوه بر اینکه صحیح نیست بلکه نوشتن حکم مرگ صنایع داخلی است.
وی اضافه می‌کند: زمانی که ما اجازه می‌دهیم خودروسازان چینی با تولیدات خود در یک نمایشگاه داخلی عرض‌اندام کنند و تولیدات خود را تبلیغ کنند دیگر چه انتظاری داریم تا خودروسازان داخلی پیشرفت کنند.
این کارشناس خودرو اضافه می‌کند: هر چند هم اکنون به یمن رشد اعجاب‌انگیز اقتصادی در این کشور خودروسازها نیز از لحاظ فناوری و عرضه خودرو که برخی نیز مطابق با سلیقه چینی‌ها تعریف شده، گام‌های بلند جهانی شدن را برداشته‌اند اما این خودروسازها تنها به بازار داخلی اکتفا نکرده بلکه همگام با خودروسازهای مطرح دنیا به دنبال سهم‌خواهی از بازارهای بکر، به ویژه در کشورهای در حال توسعه هستند.
وی ادامه می‌دهد: در حال حاضر با توجه به افزایش سطح درآمد شهروندان چینی تقاضای خودرو به ویژه در شهرهای بزرگ این کشور فزونی یافته، این در حالی است که خودروسازها با در نظر گرفتن جمعیت خواهان خودرو در این کشور که تمایل به تملک خودروی وطنی دارند نگاه به خارج از مرزهای چین را در اولویت قرار داده‌اند.
نظیفی معتقد است: شرکت‌هایی که تا چندی پیش خودروهایی با برندهای معروف چون دوو و فولکس را به کشور وارد یا در کشور مونتاژ می‌کردند، هم اکنون همگی به سراغ خودروهای چینی رفتند، خودروهایی که به طور حتم حضور آنها در کشور ما نه تنها فایده‌ای برای این صنعت مادر ندارد، بلکه به قطع زیان بار نیز خواهد بود.

*ورود خودروهای بی‌کیفیت به کشور
نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن نیز معتقد است: به جای تبلیغ خودروهای چینی بی‌کیفیت باید از تولیدات داخلی حمایت کنیم.
رضا رحمانی با بیان اینکه تصاویری از نمونه‌های خودروهای وارداتی چینی در دست دارد که در مدت زمان کوتاهی به طور کامل از هم باز شده است و دیگر امکان استفاده از آن نیست.
وی معتقد است: خودروسازان داخلی به ویژه بخش خصوصی توان بسیار بالایی برای تولید خودروهای با کیفیت‌تر از خودروهای چینی دارند و تجربه احداث واحدهای صنعتی توسط بخش خصوصی در آذربایجان شرقی گواهی بر این ادعا است ولی زمینه برای حضور چینی‌ها بیشتر فراهم است.

* غیبت خودروسازان بزرگ کشور
یکی دیگر از نقاط ضعف چهاردهمین نمایشگاه خودرو تبریز عدم حضور خودروسازان بزرگ کشور از جمله ایران خودرو و پارس خودرو بود.
یکی از مسئولان ایران خودرو که نخواست نامش فاش شود درباره عدم حضور این شرکت در تبریز اظهار داشت: مسئولان نمایشگاه خودرو تبریز با افزایش ناگهانی قیمت کرایه سالن‌ها شرایطی را فراهم آورده بودند، این قیمت‌ها بسیار بالاتر از قیمت‌های نمایشگاه خودرو تهران بود.
وی ادامه داد: ایران خودرو برای حضور در تبریز آمادگی کاملی داشت ولی عدم همکاری مسئولان نمایشگاه این موضوع را منتفی کرد.
این در حالی است که حبیب ماهوتی مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین‌المللی تبریز با رد افزایش ناگهانی قیمت کرایه سالن‌های نمایشگاه تبریز می‌گوید: شرکت ایران خودرو به دلیلی تاخیر در اعلام حضورش در تبریز، سالن شهریار را از دست داد و در آخرین روزها نیز خواستار همان سالن شد در حالی که این سالن به دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا داده شده بود.
وی با اشاره به حضور نداشتن ایران خودرو در این نمایشگاه بین‌المللی اظهار کرد: شرکت ایران خودرو عادت کرده است که هر سال 10 روز قبل از برگزاری نمایشگاه درخواست غرفه کند، اما امسال ما این امکان را نداشتیم که تا این مدت غرفه‌ها را خالی نگه داریم تا شاید ایران خودرو تصمیم بگیرد به نمایشگاه بیاید.
ماهوتی معتقد است: قیمت کرایه سالن‌های نمایشگاه تبریز بسیار ارزان‌تر از نمایشگاه تهران است و مقایسه این قیمت‌ها اصلا صحیح نیست.

* تبریز مهد صنعت قطعه‌سازی
تبریز به عنوان قطب صنعتی کشور از دیرباز به عنوان یکی از مراکز تولید قطعات خودرو در منطقه مطرح بوده است و نمایشگاه خودرو و قطعات خودرو فرصتی است برای نشان دادن این توانمندی‌ها، ولی در این دوره از نمایشگاه قطعه‌سازان تبریز کمترین حضور را داشتند.
محمد رضوانی که خود را مدیر عامل یک شرکت قطعه‌سازی معرفی می‌کند، می‌گوید: در هفت نمایشگاه خودروی تبریز در سال‌های گذشته شرکت کرده بودم ولی امسال به دلایل مختلفی حضور نیافتم.
وی ادامه می‌دهد: افزایش نرخ کرایه غرفه‌ها، عدم بازدهی مناسب و وضعیت نامناسب شرکت همگی دست در دست هم دادند تا امسال در این نمایشگاه حضور نیابیم.

* حضور سایپا در نمایشگاه خودروی تبریز
در غیاب سایر خودروسازان کشور این سایپا بود که تلاش کرد با عرضه محصولات خود حداقل مقابل خودروسازان چینی خودی نشان دهد و اعلام کند که کشورمان نیز در صنعت خودروسازی حرفی برای گفتن دارد.
البته نباید این نکته را نیز فراموش کنیم که حضور سایپا در غرفه شهریار زیاد چنگی به دل نمی‌زد چرا که این شرکت خودروسازی هم نتوانسته بود آنگونه که باید و شاید ظرفیت‌های خود را نمایش دهد.
سالن شهریار بیش از آنکه نمایش دهنده ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولیدات شرکت سایپا باشد بیشتر به سالنی تبلغیاتی برای نمایندگی‌های این شرکت در استان تبدیل شده بود و هر یک با یک غرفه به تبلیغ نمایندگی‌های خود پرداخته بودند.
با این وجود مدیر ارتباطات گروه خودروسازی سایپا می‌گوید: گروه خودروسازی سایپا با هدف ارائه توانمندی‌ها، تنوع محصولات و تولیدات خود در چهاردهمین نمایشگاه صنعت خودرو و قطعات یدکی استان آذربایجان شرقی مشارکت گسترده‌ای داشت.
حسن شاهرخی می‌افزاید: فروش ویژه نمایشگاهی و پیش‌فروش محصولات سایپا در این نمایشگاه موجب شد که در تبریز با استقبال گسترده بازدیدکنندگان مواجه شویم که می‌توان ادعا کرد 100 درصد بازدیدکنندگان از غرفه سایپا دیدن کردند.
وی اظهار داشت: تبریز به عنوان مهم‌ترین و نزدیک‌ترین مرکز دستیابی به صادرات بازار هدف در شمال غربی کشور (ارمنستان ـ آذربایجان و ترکیه) است.
شاهرخی افزود: محصولات تولیدی این گروه در 3 هزار متر مربع فضای سرپوشیده و 400 متر مربع فضای باز در معرض دید و داوری بازدیدکنندگان قرار گرفت و شرکت‌های زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا شامل سایپا دیزل، سایپا یدک، سایپاآذین، زامیاد، رایان سایپا، شرکت فرهنگی ورزشی سایپا، امداد خودرو، سازه گستر، ستکو و تمام نمایندگی‌های مجاز فروش و خدمات پس از فروش این شرکت‌ها در استان آذربایجان شرقی، در این نمایشگاه حضور دارند.

* سخن آخر
سخن آخر اینکه چهاردهمین نمایشگاه خودروی تبریز نیز به کار خود پایان داد ولی آیا واقعا برگزاری چنین نمایشگاه‌های بی‌رونق ضرورت دارد و آیا فرصت فراهم کردن به خودروسازان چینی برای عرضه خودروهای خود به کشور کمکی به صنایع خودروسازی کشور است و آیا عدم حضور خودروسازان و قطعه‌سازان مطرح آذربایجان شرقی دلیلی بر تحریم این نمایشگاه بود و ده‌ها سؤال دیگر که امیدواریم در دوره‌های آینده پاسخی برای این سئوالات داده شود.

منبع : فارس
خبر قبلخبر بعد
آموزش ويولن، سلفژ، تنظيم و آهنگ سازي
سايت ساز كارا - ابزار طراحي سايت
بنياد نيكوكاري رايحه
نرم افزار مديريت ارتباط با مشتري - KARACRM
دستگاه حضور و غياب
دستگاه حضور و غياب ارزان
نرم ا فزار انبارداري
دستگاه حضور و غياب
نرم افزار CRM
قفل كابينتي - استخري
نرم افزار مدرسه
دستگيره اثرانگشتي - كارتي
دستگاه كنترل تردد
طراحي سايت
گيت ورود و خروج
نرم افزار حضور و غياب تحت وب
اپ موبايل حضور و غياب