English | فارسی | عربی 
   ParsTradeShow تماس با   ParsTradeShow صفحه نخست   ParsTradeShow راهنمای استفاده از
 
  صفحه نخست   فهرست شرکتها   نمايشگاهها   نگارخانه ها   اخبار   درباره ما  
ورود اعضا  ثبت نام
 
 

بازگشت به صفحه فهرست اخبار
 پرواز سرمایه‌های ایرانی از دبی به آنسوی دیوار چین
 اخبار سال

 گروههای خبری
استانی
خارجی
صنعتی
فرهنگی
هنری
 
۰۴ مرداد ۱۳۸۵
پس از کشور امارات اکنون نوبت چین است که با ایجاد جاذبه های خاص خود زمینه جذب سرمایه های میلیارد دلاری ایرانیان را فراهم کند و انان را به میلیونها فرسنگ آنطرف تر از مامن و وطن خودیعنی چین بکشاند.

همه سرمایه گذاران در هرکجای دنیا که باشند نظریه مدرن سرمایه‌گذاری (MPT) را به خوبی می‌دانند و سعی در رعایت آن دارند اما سرمایه‌گذاران ایرانی به جای رعایت این تئوری مهم به مانند آهوی گریزانی هستند که هر بار از یک دشت به دشت دیگر کوچ می‌کنند و این بار محل جدید کوچ را کشور چین شناسایی کرده‌اند .
به نظر می‌رسد حرکت خزنده و زیر پوستی این کوچ آرام که از مدت‌ها قبل به سمت چهارمین قطب اقتصادی دنیا یعنی چین آغاز شده، این روزها رنگ و بوی دیگری گرفته است. کشوری به گفته «لئوجن تانگ» سفیر چین در تهران ، حجم مبادلات تجاری 10 میلیارد دلاری با ایران در طول سال گذشته داشته است.
بررسی‌ها و مطالعات حاکی است که به دو دلیل عمده سرمایه‌گذاران ایرانی جذب چین شده‌اند.
اول مسائل درونی اقتصاد کشور و قوانین گمرگی و مالیات و عوارض و تعرفه‌های سنگین (که البته برای حمایت از تولید و اشتغال در داخل ضروری به نظر می رسد) و دیگر انتظار ادامه شدت رشد اقتصاد چین در آینده و در نتیجه کسب بازدهی مطلوب از سرمایه‌گذاری در این کشور.
پیمان عابدیان یکی از بازرگانان فعال در زمینه صادرات و واردات در گفت‌وگو با فارس در خصوص مسائل داخلی می‌گوید: قوانین و مقررات اقتصادی ایران به گونه ای است که اجازه فعالیت محدودی را به ما می‌دهد و هزار توی بوروکراسی و عدم تامین منابع مالی از طریق بانک‌های خصوصی و دولتی باعث شده که سرمایه‌گذاران ایرانی به سمت سرمایه‌گذاری در چین ترغیب شوند.
این بازرگان که دفاتری را در امارات و چین راه‌اندازی کرده ادامه می‌دهد: سرمایه‌گذاران از طریق تسهیلاتی آسان گشایش اسناد اعتباری در امارات منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری‌ و خرید کالا در چین را تامین می‌کنند و سپس بعد از خرید کالای ارزان در چین به طور مستقیم یا غیر مستقیم اقدام به صادرات کالا به کشورهایی چون عراق،‌ پاکستان،‌ ایران، افغانستان و کشورهای آسیای میانه می‌کنند.
وی می‌گوید:‌شرایط آسان ثبت شرکت و اخذ رویداد در چین باعث شده که برخی از سرمایه‌گذاران عرب نیز به سمت این کشور کشیده شوند.
اما انتظار تشدید رشد 5/8 درصدی ‌اقتصادی چین در سال‌های آینده شرایطی را به وجود آورده که مقامات اقتصادی چین بسترهای مناسبی را برای سرمایه‌گذاران خارجی فراهم کنند.
پیمان عابدیان در این رابطه معتقد است: جمعیت انبوه چین و قناعت پیشگی مردمان این کشور منجر شده که چرخش نقدینگی از اهمیت بسزایی برخوردار باشد و همین مسئله در تسهیل قوانین جذب سرمایه‌گذاران به چین اثرگذاری فراوانی داشته است.
وی ادامه می‌دهد:‌ در کشوری مانند چین سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند نسبت به ثبت شرکت و شراکت با سرمایه‌گذاران چینی و آسیای جنوب شرقی اقدام کنند و از مزیت‌های آن بهره‌مند شوند.
به گفته این بازرگان که از حدود یک سال پیش با یکی از بازرگانان چینی شرکتی را در این کشور به ثبت رسانده و موفق به کسب بازدهی دور از انتظاری نایل آمده ، روند ثبت شرکت‌ و گشایش اسناد اعتباری توسط سرمایه‌گذاران ایرانی با وضعیت بهتری در طول 8 ماه گذشته همراه شده است . 

چین مامن سرمایه گذاران اروپایی و امریکایی :

هوشنگ همدانیان دیگر بازرگان ایرانی فعال در چین می‌گوید: شرایط اقتصادی چین به جایی رسیده که همه می‌دانند چین کشور فروشنده ای است و بر همین اساس زمینه‌های حضور سرمایه‌گذاران در چین مطلوب به نظر می‌رسد.
وی به دسته بندی سرمایه‌گذاران آسیایی و آمریکایی و اروپایی در نقاط مختلف چین اشاره می‌کند و می‌گوید: سرمایه‌گذاران آسیایی سه شهر «ایوو»، «گوانجو» و «هانجو» در نقاط جنوبی چین را به عنوان محل سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند ولی اکثر سرمایه‌گذاران اروپایی و آمریکایی در قطب اقتصادی چین یعنی شانگهای متمرکز شده‌اند.
همدانیان از جمله جاذبه های سرمایه‌گذاری در چین را خریدهای مدت دار، تعرفه‌های پائین گمرک و مالیات و دریافت آسان رویداد معرفی می‌کند و می‌گوید: ‌باید قبول کرد که درهای اقتصادی چین روز به روز به روی سرمایه‌گذاران خارجی گشوده‌تر می شود و همین اتفاق باعث شده که سرمایه‌گذاران ایرانی به سرمایه‌گذاری در چین تشویق شوند.
وی که شرکت‌هایی را در دبی و چین به ثبت رسانده می‌گوید: تشویق سرمایه‌گذاری در چین به اندازه‌ای است که حتی نیمی از شرکت‌های اماراتی کالاهای مورد نیازشان را از این کشور وارد می‌کنند و سرمایه‌گذاران ایرانی نیز با این موج همراه شده‌اند.
وی ادامه می‌دهد:‌ اما در قبال خرید‌های میلیارد دلاری اعراب از تولیدات چینی،‌سرمایه‌گذاران ایرانی حجم اندک و میلیون دلاری را دارند که همین مسئله باعث توجه کمتر مقامات چینی به ایرانیان شده است.
همدانیان به برگزاری 2 نمایشگاه بزرگ سالانه در چین اشاره و تاکید می‌کند: در یکی از این نمایشگاه ها بیش از 12 هزار شرکت چینی غرفه دارند و شاید به 3 هفته زمان نیاز باشد تا از همه غرفه ها بازدید کرد.
به نظر می‌رسد پرش چین به سمت سکوی دوم اقتصاد جهان تا سال 2020 و همچنین نوسان های ماه‌های اخیر بورس کشورهای منطقه منجر شده که به تعداد طلایه داران سرمایه‌گذاری ایرانی در چین افزوده شود و این حرکت خزنده ، آرام، نرم و بطئی اثرات پررنگتر و ملموس‌تری از خود به جا بگذارد.
شاید سرمایه‌گذاران ایرانی در اجرای کامل نظریه مدرن سرمایه‌گذاری و تقسیم دارایی های خود در حوزه‌های داخلی و خارجی، فیزیکی و کاغذی، مالی و صنعت چندان موفق نباشند اما این خطر همواره وجود دارد که متمرکز شدن سرمایه های سرمایه گذاران ایرانی در کشوری دیگر به اقتصاد داخل ضربه‌های ناخواسته‌ای را وارد کند.
لازم است تا با توجه به ابلاغیه اصل 44 قانون اساسی و گشوده شدن بندهای شرکت‌های دولتی و قوانین ، مقررات داخلی به همراه زیرساختارهای لازمه به گونه‌ای طراحی و اجرا شود که نه تنها سرمایه‌گذار ایرانی بلکه سرمایه‌گذاران خارجی به حضور در اقتصاد داخل تشویق و ترغیب شوند.
مسلما رشد 8 درصدی اقتصاد کشور و رسیدن به اهداف برنامه توسعه کشور بدون حضور سرمایه‌گذاران وطنی و غیر وطنی اگر نگوییم کاری محال ، اما مسیری سخت و پر از سنگلاخ خواهد بود.
منبع : فارس
خبر قبلخبر بعد
دستگاه حضور و غياب
آموزش ويولن، سلفژ، تنظيم و آهنگ سازي
سايت ساز كارا - ابزار طراحي سايت
بنياد نيكوكاري رايحه
نرم افزار مديريت ارتباط با مشتري - KARACRM
دستگاه حضور و غياب
دستگاه حضور و غياب ارزان
نرم ا فزار انبارداري
دستگاه حضور و غياب
نرم افزار CRM
قفل كابينتي - استخري
نرم افزار مدرسه
دستگيره اثرانگشتي - كارتي
دستگاه كنترل تردد
طراحي سايت
گيت ورود و خروج
نرم افزار حضور و غياب تحت وب
اپ موبايل حضور و غياب